Skip navigation

Tehnologie pentru uscare igienică a mâinilor, proiectată original

În 2006 am lansat Dyson Airblade™, un uscător de mâini acționat cu senzori, fără atingere, cu filtrare HEPA ce permitea purificarea aerului folosit la uscarea mâinilor.

Bazate pe un motor digital Dyson, uscătoarele de mâini Dyson Airblade™ sunt cele mai rapide la uscarea mâinilor în mod igienic cu aer filtrat HEPA.

Doar un Dyson usucă ca un Dyson.

Gama de produse Dyson Airblade

Igienic și dovedit în mod obiectiv a fi sigur1

Funcționare fără atingere. Dotat cu filtru HEPA. Fără consum de hârtie.

Dovedit a nu produce mai mulți aerosoli decât prosoapele de hârtie.2
Fără deșeuri de hârtie.

Uscătoare de mâini Dyson Airblade pentru care se testează aerosolizarea

Cum funcționează testele independente

Obiectivul nostru a fost să vedem câți aerosoli sunt generați de către uscătoarele de mâini Dyson Airblade în comparație cu uscarea folosind prosoapele de hârtie sau cu spălarea mâinilor fără a le usca după.

Testarea independentă a fost efectuată de către Airmid Healthgroup în mediu controlat folosind un lavoar, prosoape de hârtie și uscătoare de mâini Dyson Airblade W+D, dB, V ș 9kJ. Fiecare experiment a fost efectuat de trei ori cu utilizare separată a prosoapelor de hârtie și a uscătoarelor în experimente.

Rezultatele au demonstrat că niciun uscător de mâini Dyson Airblade nu a avut vreun impact semnificativ asupra aerului din jur. Acest lucru sprijină studiile precedente care arătau că uscătoarele noastre de mâini sunt la fel de igienice ca prosoapele de hârtie.

V număr total viabil de probe (bacterii) P probe de particole/aerosoli
Diagrama uscătoarelor de mâini Dyson Airblade în laboratorul de testare Airmid

Ce au arătat testele independente


 • Au demonstrat că nu se produc mai mulți aerosoli decât utilizarea hârtiei.2
  Fără deșeuri.


 • Demonstrat a nu avea un impact semnificativ asupra aerului din apropiere.2

Ce este aerosolizarea?

Aerosolizarea este acțiunea de a produce aerosoli. Aerosolii sunt particule mici de lichid sau solid sau un amestec de astfel de particule, aflate în suspensie într-un gaz (de ex aer).

Compoziția lor poate varia în funcție de cum sunt formate și pot include bacterii și viruși. Aerosolii pot varia în dimensiune și pot avea chiar și 0,3 microni.

În timp ce particulele mari, mai grele, tind să cadă pe podea, aceste particule mai mici tind mai degrabă să ramână în suspensie în aer, să fie "aerosolizate". Aerosolii sunt prezenți peste tot în jurul nostru.

Imaginea prezintă păr și alte particule mai mici

Filtrele HEPA rețin particule de până la 0,1 microni

Toate uscătoarele de mâini Dyson Airblade folosesc filtrare HEPA pentru a usca mâinile cu aer purificat.

S-a demonstrat în teste că rețin 99,95% din particulele mici de până la 0,1 microni.3 Filtrul poate reține de asemenea bacterii și viruși.

Usucă mâinile cu aer purificat HEPA, nu cu aer murdar.

Filtru de Dyson Airblade 9kJ ce reține particule

Tehnologie "fără atingere"

Uscătoarele de mâini Dyson Airblade™ folosesc senzori. Proiectate pentru o utilizare igienică, fără atingere.

Acești senzori sunt programați să detecteze și să pornească automat uscarea mâinilor. Astfel, utilizatorii pot ține mâinile la distanță de aparat.

 • Tehnologia senzorilor de la uscător de mâini Airblade Wash+Dry

  Dyson Airblade Wash+Dry are senzori infraroșu care detectează automat mâinile pentru spălare și uscare. Uscătorul schimbă automat din modul spălare în modul uscare.

 • Tehnologia senzorilor de la uscător de mâini Airblade 9kJ

  Dyson Airblade 9kJ este dotat cu senzori infraroșu ultra-rapizi pentru a porni jetul de aer filtrat HEPA. Aceștia sunt proiectați pentru o experiență optimă a utilizatorilor.

 • Tehnologia senzorilor de la uscător de mâini Airblade V

  Dyson Airblade V are senzori capacitativi ce pornesc automat aerul filtrat HEPA imediat ce mâinile intră în zona de acțiune.

Dovedit igienic prin testări independente

Timp rapid de uscare

Spălarea atentă a mâinilor și o bună uscare sunt metode dovedite de reducere a împrăștierii bacteriilor și a virușilor.

Uscătoarele de mâini Dyson Airblade™ au un timp de uscare de 10-14 secunde5 și ajută la reducerea numărului de bacterii de pe mâini.4

O femeie își usucă mâinile la Dyson Airblade Wash+Dry

Performanțe dovedite în toalete din lumea întreagă

De la lansarea primului model de uscător de mâini Dyson Airblade™ în 2006, milioane de oameni au utilizat aceste echipamente în toalete din lumea întreagă.

Deși fiecare aparat are o garanție de 5 ani, dacă sunt îngrijite corespunzător, acestea sunt proiectate să continue să usuce mâinile pentru mult mai mult timp. Spre deosebire de prosoapele de hârtie, un uscător de mâini Dyson Airblade™ nu se consumă.

Descoperă gama de uscătoare de mâini Dyson Airblade™

 • O femeie își usucă mâinile la Dyson Airblade V

  Logoul Dyson Airblade V

  Suprafață tratată antibacterian

  Uscătorul de mâini Dyson Airblade v Nickel are un aditiv antibacterian și antiviral dovedit a fi eficient în reducerea înmulțirii bacteriilor și a virusului H3N2 (gripă)7 pe carcasa sa.

 • Uscarea mâinilor cu Dyson Airblade Wash+Dry

  Logoul Dyson Airblade Wash+Dry

  Spălare și uscare la chiuvetă

  Când ai tehnologia Airblade™ într-o baterie de lavoar, utilizatorii nu mai trebuie să se miște către altă zonă de uscare, așa că ajunge mai puțină apă pe podea.

 • O femeie își usucă mâinile la Dyson Airblade 9kJ

  Logoul Dyson Airblade 9kJ

  Design Curved Blade™

  2 deschizături curbate de 0,45 mm creează jeturi de aer de 640 km/h ce se mulează pe forma mâinilor tale, îndepărtând apa în mai puțin timp.

Întrebări frecvente

Mai multe studii sunt utilizate de către producătorii de prosoape de hârtie pentru a face afirmații curajoase și inexacte. În general, aceste studii nu au fost efectuate în condiții sau scenarii care simulează situații reale în care o persoană utilizează în mod rezonabil un uscător de mâini Dyson Airblade. Cercetătorii care au efectuat aceste studii au putut obține astfel de rezultate doar prin contaminarea exagerată a mănușilor cu bacterii și viruși, uscându-le apoi cu un uscător de mâini Dyson Airblade., fără a le spăla în prealabil. Alternativ, studii de cercetare efectuate de către Universitaatea Bradford (UK) și de către Universitatea Politehnică din Hong Kong au demonstrat că atunci când sunt folosite corect, uscătoarele de mâini Dyson Airblade reduc numărul de bacterii de pe mâini.

Noul studiu independent comandat de Dyson cu privire la aerosolizare arată că uscarea mâinilor cu un Dyson Airblade nu produce mai mulți aerosoli decât în cazul folosirii prosoapelor de hârtie și că uscătoarele de mâini Dyson Airblade sunt igienice și sigure la utilizare.1

HEPA este un acronim pentru High Efficiency Particulate Air - Înaltă Eficiență în Aerul Particulat. Pentru a fi un filtru original HEPA, ca cele instalate în toate uscătoarele de mâini Dyson Airblade™, un filtru trebuie să treacă de testele standard EN1822-5 și IEST-RP-CC001.6. Un filtru care nu se declară ca fiind HEPA nu poate demonstra că funcționează la un astfel de nivel înalt de eficiență.

Spălarea mâinilor este o metodă crucială de a reduce împrăștierea bacteriilor și a virușilor. Uscarea corectă a mâinilor este un pas important în acest proces pentru că mâinile umede pot împrăștia de până la 1000 de ori mai multe bacterii decât mâinile uscate.8 S-a dovedit că uscătoarele de mâini Dyson Airblade™ sunt la fel de igienice în uscarea mâinilor ca prosoapele de hârtie,9 dar cu o afectare mai mică a mediului natural și fără costuri mari de funcționare.10

Gama de uscătoare pentru mâini Dyson Airblade™

Un om își usucă mâinile sub Dyson Airblade Wash+Dry

De ce să alegeți Dyson pentru companii

1 Suen et al. 2019 SR și bazat pe măsurători de bacterii în aer și aerosoli (0,3 la mai mult de 5 microni) în timpul uscării mâinilor într-o cameră de test de 28,5 metri cubi, într-un studiu efectuat de un laborator independent.
2 Bazat pe aerosolizare măsurată în timpul uscării mâinilor. Testare condusă de un laboratorul independent Airmid Healthgroup Ltd.
3 Filtru HEPA testat conform standardului EN1822-5 de către un laborator independent de testare, în condiții controlate pentru testare.
4 Snelling et al. (2010) JAM.
5 Timp de uscare determinat dolosit metoda de test Dyson 769 bazată pe protocolul P335 referitor la o măsurare a 0,1 grame de umezeală reziduală.
6 Sondaj efectuat în iulie 2020 în 14 țări cu 8758 de respondenți în vârstă de peste 18 ani. Procentele variază de la țară la țară.
7 Testat într-un laborator extern conform standardului ISO 22196 împotriva E.coli, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus și Klebsiella pneumoniae și conform ISO 21702 împotriva virusului gripal H3N2.
8 Patrick et al. (1997) EI.
9 Mutters & Warnes (2019) JHI.
10 Pentru calcule, vizitați www.dyson.com.ro/calcs