Skip navigation

Identificarea tehnologiei si a site-urilor web false Dyson

Aici puteți găsi îndrumări și asistență dacă bănuiți că ați întâlnit un site web Dyson fals sau o tehnologie Dyson falsă.

Identificarea tehnologiei și a site-urilor web false Dyson

Dyson: Cumpară in siguranță

Dyson lucrează activ pentru a combate problema gravă a produselor contrafăcute. Suntem conștienți de o serie de versiuni de imitație ale tehnologiei noastre, iar prioritatea noastră este să ne protejăm utilizatorii împotriva posibilității de a cumpăra fără să știe produse care sunt promovate ca Dyson autentice.

Am încercat întotdeauna să găsim o modalitate de a ajuta utilizatorii noștri, fie că este vorba despre dezvoltarea tehnologiei care eradica nevoia de saci scumpi pentru aspiratoare, fie investind în cercetarea și dezvoltarea produselor care urmăresc să protejeze părul de deteriorarea extremă a căldurii. În același mod, ne propunem să ne protejăm utilizatorii de tehnologia Dyson contrafăcută, potențial periculoasă.

Dyson are o echipă globală cu normă întreagă, care lucrează pentru a proteja cumpărătorii de riscurile prezentate de produsele contrafăcute și site-urile web false. Lucrăm îndeaproape cu organele de aplicare a legii pentru a proteja cumpărătorii și pentru a lua măsuri legale împotriva persoanelor implicate în fabricarea și distribuția de produse Dyson contrafăcute.

Evitarea produselor contrafăcute online: site-uri web false și produse contrafăcute pe piețele online

O modalitate prin care să fiți siguri că nu ați cumpărat un produs contrafăcut este să il cumpărați direct de la Dyson, fie prin intermediul site-ului nostru web, fie printr-unul dintre magazinele noastre Demo Dyson, fie printr-un partener autorizat de vânzare cu amănuntul. Cumpărând direct de la Dyson nu numai că o să fiți protejați împotriva produselor contrafăcute, dar veți beneficia și de garanția noastră, livrare promptă și asistența dedicată clienților.

Distribuitorii de produse contrafăcute își vând produsele prin site-uri web false:

Site-urile web false sunt de obicei promovate prin reclame pe rețelele sociale, cum ar fi Instagram sau Facebook. Adesea, acestea vor include un link direct către un site web fals. Pentru a convinge consumatorii că sunt parteneri autorizați de vânzare cu amănuntul și pentru a cumpăra de la aceștia, comercianții vor încerca să facă site-ul lor să arate oficial, folosind imagini și videoclipuri oficiale Dyson, precum și imitând limbajul Dyson și vor oferi o reducere la prețurile oferite de Dyson. Site-ul web fals nu includ adesea detalii de contact (sau detalii incomplete) pentru proprietarul site-ului.

Reclamele oficiale Dyson de pe rețelele sociale vă vor redirecționa către  Dyson.com.ro sau site-ul web al unui partener autorizat de vânzare cu amănuntul, permițându-vă să cumpărați tehnologia Dyson printr-un site oficial.

Dealerii de produse contrafăcute își vând produsele și prin intermediul piețelor online:

Produsele originale sunt vândute de Dyson pe unele piețe online (care variază de la o țară la alta), totuși, acolo unde Dyson nu este vânzătorul, cumpărarea de pe piețele online vă oferă puține șanse de a evalua dacă produsul pus în vânzare este autentic. Dacă descoperiți că un produs pe care l-ați achiziționat este contrafăcut, este posibil să vă fie dificil să vă recuperați banii. Vă rugăm să contactați echipa de asistență pentru clienți Dyson și vom face tot ce putem pentru a vă ajuta.

Dealerii de produse contrafăcute vor încerca să convingă consumatorii că vând produse Dyson originale prin:

 • Nu folosesc imagini ale produsului pe care îl vând de fapt (și se ascund în spatele imaginilor oficiale Dyson)
 • Oferirea unei reduceri la prețurile oferite de Dyson (dar uneori nu suficient de mici pentru a ridica suspiciuni)
 • Pretind că vând produse „originale” „autentice” sau „veridic”
 • Pretind că produsul este autentic, deoarece poate fi înregistrat pe site-ul Dyson
 • Atenție – dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, de obicei este
 • Ca și în cazul tuturor cumpărăturilor online, este important să fiți prudent și să cumpărați numai produse de pe site-uri web sigure și de încredere. Verificarea adresei URL a paginii web dacă este Dyson.com.ro sau un echivalent local sau site-ul web al unui partener autorizat de vânzare cu amănuntul este un bun punct de plecare. Pentru asistență sau sfaturi suplimentare, vă rugăm să  contactați echipa de asistență pentru clienți Dyson .

  De ce aparatele Dyson contrafăcute pot fi periculoase

  Aparatele Dyson contrafăcute sunt adesea fabricate ieftin, potențial periculoase și nu oferă aceeași experiență remarcabilă ca un produs Dyson autentic.

  Aparatele contrafăcute nu sunt fabricate în medii Dyson controlate care sunt concepute pentru a asigura calitatea și siguranța produselor noastre. Componentele și măsurile folosite pentru a proteja produsele noastre sunt de obicei omise.

  Din acest motiv, nu vă recomandăm să utilizați produse Dyson contrafăcute.

  Ați cumpărat un aparat contrafăcut?

  Persoanele din spatele produselor contrafăcute fac tot posibilul pentru a se asigura că arată cât mai autentic posibil. Adesea, doar după ce mașina a fost folosită, un utilizator va deveni suspicios.

  Aparatele Dyson contrafăcute sunt foarte greu de detectat: Aspectul este aproape exact la fel ca și aparatul Dyson original: de la siglele de pe produs până la ambalajul în care sunt livrate. Aparatele Dyson contrafăcute includ chiar și copii ale autocolantelor cu numărul de serie Dyson și ale certificatelor de garanție Dyson. Aspectul extern este locul unde se termină asemănările.

  Lucrurile obișnuite pe care trebuie să le urmăriți și care pot indica faptul că ați achiziționat un contrafăcut includ:

 • Finisaj de producție de proastă calitate (de exemplu, sigle Dyson aplicate greșit, îmbinări neuniforme ale materialelor, zgârieturi pe produs sau margini neuniforme)
 • Materiale de ambalare de proasta calitate
 • Greșeli de tipar pe produs, pe ambalaj sau pe documentația inclusă în ambalaj
 • Raportarea produselor suspecte

  Dyson nu oferă service pentru produse contrafăcute, deoarece acestea nu sunt produse de Dyson sau cu piese Dyson originale. Nici nu vă vom putea oferi o rambursare pentru produsul contrafăcut pe care l-ați achiziționat.

  În unele circumstanțe, oferim asistență consumatorilor care au achiziționat aparate Dyson contrafăcute pentru a-i ajuta să-și recupereze banii.

  Pentru asistență sau sfaturi suplimentare, vă rugăm să  contactați echipa de asistență pentru clienți Dyson.